Asrika

Dream or Diem ?

12:43 AM Asrika Vitawati 0 Comments Category :

Pukul 23:43. As usual, my eyes still open. Masih bisa mantengin laptop. I tried to read one blog, and  I thought that's blog is so great ! Keren banget men !!! Semua tulisannya bisa dijadikan inspirasi dan motivasi for me to get better in my life. Lebay sih. Tapi asli, setelah baca, rasanya semua yang menurut kita impossible, but there's always way to make our dream come true. Dan itu kejadian. Suatu waktu, di bulan Februari 2013, Guru bahasa inggrisku semasa di Kampung Inggris told me :

"When you have a dream, write it. Stick it on the wall. Or you make one book, then the name of that's book is 'My Dream Book'. So, you can write many dreams in your book. After that, not only just write, but also make an effort and pray. Or, if you didn't want to make book, just write in the paper, than you fold that paper to be an airplane, and then try to make it fly. Trying to always write your big dreams. Last, believe that your dreams will come true!"

Akhirnya aku coba semua hal konyol itu. Awalnya ga percaya. Iseng nemepelin kertas berisikan All My Dreams. Dari kepengen punya iphone, macbook, distro doodletees, beli sepatu keren, pergi ke restoran mahal, punya mobil sendiri, punya karyawan, beliin kulkas buat ibu, lanjutin study S1 dan S2, dapetin beasiswa, pergi ke Paris, pergi ke Bali, and a lot of my another dreams. 

Usaha yang udah dilakuin banyak banget, mulai nabung dari hasil jualan doodletees (@doodletees_id), jualan pulsa yang mana untungnya cuma 500 perak tetep aja dijabanin, makan sehamat mungkin, bela-belain jual barang-barang yang udah ga kepake, belajar pastinya, berdoa, dan yang paling penting adalah minta restu orang tua. Kalau udah usaha dan berdoa, tapi orang tua ga restuin. Semua nihil men!

Ini dia beberapa Paper Dream aku yang udah ditempel di tembok. Biar kata Bunda dan Bapa masuk kamar terus baca, minimal mereka mengaminkan. 


Dan! Pada akhirnya setelah hampir beberapa bulan, there are some dreams come true men !!!! Yang distabilo ungu itulah yang udah terwujud. Bersyukur dan berterimakasih sekali sama Allah. Sedikit-sedikit lama lama menjadi terbit (re:terwujud).

And here are the few things I've learnt : (Mix from thebigidea)

1. It can only get better. Always believe that things could be worse. i mean think about it, if things could be worse they are certainly better innit? Lol i thought so.

2.Have faith. don’t focus on all the negativity you see but on what you want and believe should be.

3. Use your mind. the mind is our power machine. what you think, you are. so think positive. Dream big.it will come to pass!

4. Let your actions work with your mindset. its not enough to believe that great things will happen. you need to start working towards it. until it becomes your reality.

5. Be content but not complacent. Thomas Edison said “Everything comes to he who hustles while he waits” this is one of my favourite quotes because it means that you should be content. Focus on what you have and maximise it, instead of being greedy. but still aspire to do more and achieve greatness. Your “hustle” is your job, business or passion whatever you make a living from. So, like Jay-Z says in one of the hits off his Magna Carta Holy Grail album, “don’t be good ma nigga, be great”

6. Be open. I’ve learnt that talent is never enough and there are other privileges that help us succeed in life. One thing you can do is always be open to learning everything you can. You’ll be the better for it!


7. Pray. The biggest thing is pray. Don't forget to our God. He will help us, and give everything that you need, not that you want. 

8. Ask permission from your parents. It will be fall through if your parent didn't give permission for all the things that you do. Remember, you life in the world because of your parents. 

Jadi, kamu milih bermimpi atau hanya berdiam diri ? Buat mimpi kamu menjadi kenyataan. Jangan cuma diem menunggu kenyataan. Because today is mother's day. So, see you when I see you ... Gnight !

RELATED POSTS

0 komentar